Om oss

Boka presentation

jagvillhabostad.nu berättar gärna för din arkitektbyrå, organisation eller företag om det innovativa projektet SNABBA HUS.

Tid: 30 min

Pris: 5000 kr exkl. moms

Kontakt: dina.oetterli@jagvillhabostad.nu

OM JAGVILLHABOSTAD.NU

Jagvillhabostad.nu är en partipolitiskt obunden organisation för unga bostadssökande som tröttnat på bostadsbristen och vill göra något åt den. Jagvillhabostad.nu verkar opinionsbildande, deltar direkt i byggprojekt för bostäder till unga och ger unga vuxna mellan 18-35 år en plattform för att påverka sin bostadssituation och bostadspolitiken i stort.

I Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå och på ett antal andra orter i Sverige är läget för många unga människor akut. Inflyttningen till storstäderna fortsätter att vara stor, det är här både arbete och studieplatser finns för oss unga, samtidigt som bostadsbyggandet släpar efter. Unga är inte på något sätt en homogen grupp men vissa gemensamma nämnare finns bland de flesta: lägre inkomster, sämre anställningsvillkor och få eller inga referenser från tidigare boenden.

Byggtakten måste pressas upp ytterligare och en del av nyproduktionen måste matcha ungas efterfrågan bättre. De födda mellan 1985-1994 är på väg ut på bostadsmarknaden. De utgör 12 % av Sveriges befolkning, eller 1,1 miljoner. Det är nästan lika många som 40-talisterna, som fick ett miljonprogram när de var unga.

Jagvillhabostad.nu arbetar långsiktigt och lösningsinriktat utifrån ungas verklighet. Vi vill göra någonting åt situationen istället för att bara klaga eller finna oss i den.

Du behövs också – gå med i jagvillhabostad.nu, det är gratis!