Praktik – kommunikation

Är du intresserad av bostadspolitik och kunnig inom kommunikation? Sök praktikplats som kommunikatör hos jagvillhabostad.nu!

Bakgrund

Hösten 2016 byter jagvillhabostad.nu sin grafiska profil helt och hållet. Med anledning av bytet av grafisk profil söker vi nu en praktikant som ska utveckla en kommunikationsmanual och -strategier samt ett koncept för nylansering av jagvillhabostad.nu.

Profil vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet av eller goda kunskaper inom framtagande av ett varumärkes kommunikationsmanual, bygga hemsidor i wordpress, strategisk kommunikation och strategiskt arbete med kommunikation i sociala medier.

Vi ser att du har erfarenhet av att paketera och kommunicera ett varumärke enhetligt. Du är student eller nyligen klar med din utbildning och det är fördelaktigt om utbildningen är/varit inriktad på kommunikation i någon form.

Vi söker dig som har förmåga att arbeta självständigt och kan växla mellan högt och lågt arbetstempo då din arbetsbelastning kan komma att skifta under praktiken. Vi ser också att du har god förmåga att ansvara för din egen planering och uppföljning och att du är driven som person.

Meriterande är om du har erfarenhet av bostadspolitik och/eller ideella organisationer.

I din praktik kommer det att ingå:

  • Att ta fram en ny kommunikationsmanual för jagvillhabostad.nu
  • Ta fram koncept för nylansering av jagvillhabostad.nu:s nya grafiska profil
  • Ta fram strategier för jagvillhabostad.nu i sociala medier
  • Bygga jagvillhabostad.nu:s nya hemsida i WordPress

Detta erbjuder vi dig

Förutom en kontorsplats på söders mysigaste sekelskifteskontor och härliga kollegor, erbjuder vi dig möjlighet att få praktisk erfarenhet i att implementera ett förnyande av en etablerad organisations varumärke, arbeta praktiskt med en hel organisations strategiska kommunikation och att få testa på att arbeta i en idéburen organisation som verkar opinionsbildande.

Du kommer att handledas av verksamhetschefen som har god chefs-/arbetsledningsvana och organisationen har tydliga riktlinjer kring hur vi arbetar med praktikanter. Ditt arbete behöver ske självständigt men du kommer att ha schemalagt kontinuerligt stöd och handledning av verksamhetschefen.

jagvillhabostad.nu kontaktas dagligen av media för kommentarer och intervjuer och har ett gott rykte inom bostadssverige och det unga civilsamhället. jagvillhabostad.nu är en god merit vart du än kommer att vända dig. Vi erbjuder också relevant kunskap och vidareutveckling för framtida arbete inom idéburen sektor och bostadssektorn.

Villkor

Vi ser helst att arbetet startar vid terminsstart i januari och slutar i juni. Start och slutdatum kan dock förhandlas. Vi kan inte erbjuda ersättning och ser därför att du får ersättning via CSN. Din arbetsplats är vid föreningens kansli i Stockholm.

Om jagvillhabostad.nu

jagvillhabostad.nu är en partipolitiskt obunden organisation som organiserar och representerar unga vuxna mellan 18 och 35 år som är utan egen bostad och som är bostadspolitiskt intresserade. Vårt mål är att varje ung vuxen skall ha tillgång till sin egen ytterdörr. Vi arbetar genom att organisera unga lokalt samt att lobba mot politiker och andra makthavare på bostadsmarknaden på nationell nivå.

Ansökan

jagvillhabostad.nu vill vara en normkritisk organisation. Vi vill synliggöra och bryta de normer och sociala strukturer som finns omkring oss, som begränsar och styr oss. Vi strävar efter mångfald inom organisationen och välkomnar därför alla sökande.

Du ansöker genom att maila personligt brev och CV till dina@jagvillhabostad.nu. Märk din ansökan ”Praktikant – kommunikation”. Ansök senast den 10 december. Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

 

 

nyckelring