Bli aktivt engagerad

Ett sätt att stötta vårt arbete är att bli stödmedlem. Det är gratis och du kan bli det här. Vi söker även personer som vill engagera sig i våra lokalavdelningar. Anmäl ditt intresse här. Uppdraget passar dig som exempelvis är intresserad av ledarskap, projektledning, politiskt påverkansarbete, folkbildning, hållbar samhällsplanering och bostadspolitik. Vad innebär det i praktiken? Det kan exempelvis vara att:

  • Opinionsbilda för ungas rätt på bostadsmarknaden
  • Driva påverkansarbete för att granska och påverka den lokala politiken
  • Anordna aktiviteter i upplysningssyfte för unga
  • Anordna aktiviteter för att engagera fler unga i kampen för trygg bostad 

Minimiåtagande är ca. 6h/månaden och inga förkunskaper krävs – vi utbildar dig internt. Som aktivt engagerad får du möjlighet att ta del av vår bopolakademi – en utbildningsserie som rustar dig för att självständigt kunna driva förening, granska kommunal bostadspolitik och opinionbilda kring alla ungas rätt till en trygg bostad. Läs mer om bopolakademin nedan.

Vad får jag genom att vara engagerad? 

  • Möjligheten att arbeta praktiskt för ungas livsvillkor och ett jämlikt samhälle
  • Ett kreativt uppdrag som är flexibelt utifrån dina förutsättningar
  • Utbildning och aktivt stöd från organisationen
  • Fördjupad kunskap i bostadspolitik, styrelsearbete och förändringsarbete
  • Vara en del av en rikstäckande gemenskap som kämpar för jämlikhet
  • Meriter inför framtiden

Vill du vara med?

Du behöver inte bo i en ort med en lokalavdelning, uppdraget kan även göras på distans. Eller kanske vill du starta en lokalavdelning i din stad? Anmäl ditt intresse nedan så kontaktar vi dig med mer information!

bopolakademin

bopolakademin är en utbildningsserie som rustar dig för att självständigt kunna driva förening, granska kommunal bostadspolitik och opinionsbilda kring alla ungas rätt till en trygg bostad.

Akademin kommer att erbjudas löpande varje verksamhetsår med start 2022 och riktar sig till dig som är aktivt engagerad i någon av våra lokalavdelningar.

Akademin består av ett grundutbildningspaket (obligatoriskt) och ett fördjupningspaket bestående av sex fortbildningstillfällen under ett år. Om du väljer att genomgå hela akademin så mottar du ett certifikat vid sista genomförd utbildning – du blir en certifierad bostadsaktivist.

Genom utbildningsserien får du grund- och fördjupade kunskaper inom bostadspolitik samt kunskap och konkreta verktyg för att självständigt organisera och leda en ideell förening. Du får också kunskap och konkreta verktyg för påverkansarbete, kommunikation och upplysningsarbete riktat mot unga.