Leta bostad – Bostadssökarsidor för hela Sverige

Nedan listar vi bostadssökarsidor där det finns möjlighet att hitta första- eller andrahandskontrakt samt köpebostäder runt om i landet, alltså även i de städer vi listar specifikt.

På sidan omboende.se finns också information som rör olika boendefrågor. Boverket och Konsumentverket står bakom sidan.

Gratis tjänster

Dessa tjänster ska vara helt gratis.Det kan båda innebära att det är stora och framgångsrika sidor som lever på reklamtjänster eller att det är mindre och inte så övervakade sidor. Använd förnuftet när du letar.

BostadsPortal

BostadsPortal visar alla tillgängliga bostäder i ditt intresseområde och erbjuder en kostnadsfri bevakning på de nya
https://bostadsportal.se/hyresbostad

Blocket
www.blocket.se
Ett nationellt annonstorg.

Homii – andrahandsuthyrning via dina vänner
Homii är en innovativ tjänst som hjälper dig att tryggt och enkelt hitta en bostad via dina vänner. Konceptet är inspirerat av teorin om Six Degrees Of Separation och bygger på hur bostadssökande och bostadsinnehavare hittar varandra idag på sociala medier. Din intresseanmälan blir inte en i mängden utan presenteras utifrån hur nära vän du är till uthyraren.

Sök bostad på:  http://homii.se
Vid frågor, kontakta Homii:  hello@homii.se
Följ Homii på Facebook:  https://www.facebook.com/homiiSE

Hyrabostad

www.hyrabostad.se
På bostadsförmedlingen Hyra Bostad listas utan kostnad nästan alla lediga lägenheter hos de privata hyresvärdarna runt om i Sverige. Se mer under Leta bostad Uppsala, Leta bostad Stockholm, Leta Bostad Göteborg 

Bevakningstjänster kan vara bra då de ger en översikt över bostadsmarknaden. Framförallt över andrahandsmarknaden. Beroende på hur de sidor som bevakningstjänsten har själv, eller bevakar för andra ser ut så kan tjänsten vara väl värd eller inte alls värd ansträngning eller sitt pris.

Qasa

Qasa är en tjänst för att snabbt och effektivt hitta en bostad att hyra. Qasa hanterar dessutom betalningar och depositioner, och verifierar alla användare.

Läs mer på https://qasa.se – eller kontakta Qasa info@qasa.se

Bostadsfinder
www.bostadsfinder.se
Med Bostadsfinder.se kan sökande hitta sitt nya hem genom att registrera sina önskemål om bostad för att sedan matchas med relevanta säljare och hyresvärdar. Även säljare och hyresvärdar kan söka efter köpare/hyresgäster.

www.hyresbevakning.se
Här sammanställs lediga bostäder från olika värdar och andrahandssidor i Stockholm, Malmö, Lund och Göteborg. Du kan prenumerera på deras bevakningstjänst.

www.kvalster.se
En sökmotor för hyresbostäder och studentbostäder som letar igenom olika marknadsplatser i realtid och presenterar resultatet på en karta.

Kontraktsförmedlare

Dessa kontraktsförmedlare fungerar ofta om ett vanligt annonstorg men till skillnad från gratistorgen kostar det att söka, eller t ex att få tillgång till kontaktuppgifter. Vissa har även system för att betygsätta hyresvärdar och andra moderna tjänster. Det är lätt att tro att en betaltjänst har mer kontroll. Använd ändå huvudet och kontrollera själv uppgifter som att hyresvärdar har rätt att hyra ut och att hyran är korrekt.

www.bostadsfinder.se

Med Bostadsfinder.se kan sökande hitta sitt nya hem genom att registrera sina önskemål om bostad för att sedan matchas med relevanta säljare och hyresvärdar. Även säljare och hyresvärdar kan söka efter köpare/hyresgäster.

www.fixakontraktet.se – Här finns information om lediga lägenheter utan kötid samlad för Stockholm. Du måste dock betala en månadsavgift för att få tillgång till informationen. Listar hyresvärdar samt redovisar tidigare hyresgästers kommentarer om värden.

www.andrahand.se
Ett nationellt annonstorg med möjlighet till extra betaltjänster. Har bostäder, fritidshus och utland.

www.hyrbostad.se 
Här kan man söka bostad i andrahand i Stockholms-, Göteborgs- och Malmöregionen. Det kostar att få tillgång till hela tjänsten.

www.hyralya.se
Ett nationellt annonstorg för andrahandsuthyrning. Det kostar att söka annonser men är gratis att hyra ut.

www.samtrygg.se
Samtrygg går in som mellanhand och tillser bl.a. att deposition eller förskottshyra inte erläggs samt bekostar också en fullgod hem- och allriskförsäkring åt hyresgästen. Samtrygg kontrollerar samtliga annonser så att de följer hyresnämndens riktlinjer vad gäller bl.a. uppsägningstider och hyressättning.Gratis att skapa ett konto och att gå på visningar.

Ont om tid, men har råd att betala. Då kan det vara värt att ta hjälp av en bostadsförmedlare för att veta att allt blir rätt. Om du hellre lägger dina slantar på något annat, gör det. För även om det kan kännas snårigt med regler på bostadsmarknaden så är det inte så svårt. Det finns även flera regionala bostadsförmedlingar men läs då mer under respektive stad/region.

www.residensportalen.se
Andrahandsförmedlar som främst riktar sig till företag men där det även går att hyra/hyra ut som privatperson. Förmedlingen har även stöd för hyreskontrakt, visning och besiktning till en kostnad.

Köpa bostad

Att köpa en bostad kostar förstås en del pengar. Det går ofta men inte alltid att låna. För att få låna är det alltid bra att ha lite pengar på banken som grundplåt. Om köpet går via mäklare så kostar den förmedlingen. Utan mäklare slipper man mäklararvodet men priset kan blir lägre och du måste hålla reda på regler själv. Det är en avvägning som var och en får göra.

www.hemnet.se
För dig som har möjligthet att köpa en bostad.

www.bovision.se
Har allt inom bostad. Att köpa, hyra, förstahand, andrahand, semesterbostad, utland etc. You name it!

www.booli.se
För dig som har möjligthet att köpa en bostad. Listar mäklarfirmor för statistik över försäljningar/köp.

www.bosnabben.se
Olika tjänster, bland annat andrahandsannonsering. Baserad i Malmö.

Övrigt

Listade hyresvärdar eller andra bra informtionskanaler för att hitta en bostad.

www.lagenhet.se
Listar hyresvärdar i hela Sverige. Har även bostadsannonser. Tjänsten kostar en slant per månad.

housinganywhere.com

HousingAnywhere.com provides a platform that helps students rent rooms to and from each other while they go on an exchange/internship. Currently in Stockholm, students from Karolinska institute and Stockholm school of Economics can use it. The platform is free to use and is strictly student-to-student, we guarantee the safety by using the university email address, there is no cost for sign up!

If you need to sublet your room, try housinganywhere.com!

www.youtube.com/HousingAnywhere