Praktik – lobby och politik

Praktikant för lobby och politik

Vill du vara med och utveckla en dynamisk ungdomsorganisation som för ungas talan i bostadspolitiken? Då skall du söka praktik för vårterminen hos jagvillhabostad.nu som praktikant med inriktning på politik och lobbyarbete!

jagvillhabostad.nu
jagvillhabostad.nu är Sveriges enda ungdomsorganisation för bostadssökande och –intresserade. Vi bildades 2001 för att uppmärksamma makthavare på bostadskrisen i Sverige. Sedan dess har vi genomfört otaliga kampanjer, träffat massvis med makthavare, byggt SNABBA HUS i Västberga för ungdomar, och gör liknande arbete i Göteborg nu.

jagvillhabostad.nu:s kansli ligger på Folkskolegatan 7 i Hornstull, Stockholm. Vi har runt 2500 medlemmar och lokalavdelningar på fem orter i landet.

Vad vi erbjuder
jagvillhabostad.nu erbjuder dig en unik möjlighet att få arbeta med bostadspolitik. Hos oss kommer du få mer insyn i bostadspolitikens villkor och aktörer, samt möjligheten att skapa nätverk i både det unga civilsamhället och byggsektorn. Vi erbjuder dig också en möjlighet att få vara delaktig i att utveckla lobbyarbetet i en ungdomsorganisation genom implementering av strategier och rapportskrivande.

Du kommer att handledas av verksamhetschefen som har god chefs-/arbetsledningsvana och organisationen har tydliga riktlinjer kring hur vi arbetar med praktikanter. Ditt arbete behöver ske självständigt men du kommer att ha schemalagt kontinuerligt stöd och handledning av verksamhetschefen.

jagvillhabostad.nu kontaktas dagligen av media för kommentarer och intervjuer och har ett gott rykte inom bostadssverige och det unga civilsamhället. jagvillhabostad.nu är en god merit vart du än kommer att vända dig. Vi erbjuder också relevant kunskap och vidareutveckling för framtida arbete inom idéburen sektor och bostadssektorn.

Kvalifikationer
jagvillhabostad.nu tror att du är en student som söker din praktik för heltid under vårterminen 2017. Vi tror att du är student inom samhällsvetenskapen, ekonomi, juridik eller annan relevant inriktning. Vi ser att du är en självgående person, som tål skiftande arbetstempo, är samarbetsvillig och förstår vad det innebär att arbeta i en idéburen organisation.

Meriterande är om du har erfarenhet av bostadspolitik och tidigare ideellt engagemang i en förening.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att ta fram en rapport inom den bostadspolitiska fokusfrågan för 2017 som jagvillhabostad.nu:s årsmöte kommer fastställa i februari.

Vidare skall du:
– Kartlägga bostadssveriges makthavare för framtida lobbyarbete
– Delta i planeringen av jagvillhabostad.nu:s deltagande på politikerveckan i Almedalen 2017
– Vara allmänt behjälplig till kansliet vid behov
– Hjälpa våra projektledare vid behov
– Gå på seminarier vid behov

Villkor
Vi ser helst att arbetet startar vid terminsstart i januari och slutar i juni. Start och slutdatum kan dock förhandlas. Vi kan inte erbjuda ersättning och ser därför att du får ersättning via CSN. Din arbetsplats är vid föreningens kansli i Stockholm.

Ansökan

jagvillhabostad.nu strävar efter att vara en normkritisk organisation. Vi vill synliggöra och bryta de normer och sociala strukturer som finns omkring oss, begränsar oss och styr oss. Vi strävar efter mångfald inom organisationen och välkomnar därför alla sökande.

Du ansöker genom att maila personligt brev och CV till dina@jagvillhabostad.nu. Märk din ansökan ”Praktikant – lobby och politik”. Ansök senast den 10 december. Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.