Jobba hos oss

Här lägger vi ut lediga tjänster!

 

jagvillhabostad.nu söker kommunikatör

I Sverige idag finns det över 400 000 unga som antingen är ofrivilligt hemmaboende hos föräldrar eller har förpassats till utanförskapsmarknaden, dvs bor inneboende eller i andrahand. Vi tror att den siffran skulle vara lägre om politikerna hade lyssnat på oss unga! Vill du vara med och förändra detta? Sök då jobbet som kommunikatör hos oss. Vår vision är ett tryggt hem åt alla som ger unga valfrihet och egenmakt att forma sina liv. Vi söker dig som vill vara med och förändra bostadssituationen för landets unga och ta jagvillhabostad.nu närmre sin vision genom att utveckla vår lokala organisering, vår närvaro i den bostadspolitiska debatten och vår räckvidd i sociala medier.

 

Om tjänsten

Tjänsten är uppdelad i tre delar. Tjänsten har huvudansvaret för organisationens kommunikationsarbete och kommunikationsstrategi. I ditt uppdrag ingår att vara ansvarig för att, i samarbete med styrelse och resterande kansli, samordna, planera, rådge och genomföra kommunikationsinsatser både internt och externt. Du ansvarar även för varumärket och dess genomslag och trovärdighet, det gör du genom att ta fram kampanjer, hantera organisationens sociala medier, skriva nyhetsbrev och uppdatera hemsidan. Du måste vara både en strateg och praktiker där allt från att upphandla trycksaker till att ta fram långsiktiga mål ingår i dina arbetsuppgifter.

Tjänsten ansvarar också för organisationens medlemshantering där man både bör känna sig bekväm med att hantera ett medlemsregister men också att kontakta, träffa och organisera nya medlemmar. Detta gör du i samarbete med våra lokalavdelningar där arbetet kan innebära att stötta lokalavdelningarna med allt från grafiskt material till årsmöten.

Den tredje delen är politiskt arbete, vilket innebär att underlätta för vår förbundsordförande i arbetet med opinionsbildning och påverkan. Det innebär att omvärldsbevaka bostadspolitiken och se till så att jagvillhabostad.nu deltar aktivt i den bostadspolitiska debatten, hjälpa till med planering inför politikerveckan i Almedalen, skriva debattartiklar och remissyttranden.

 

Vi söker dig som
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet/ideell erfarenhet/utbildning inom kommunikation
 • Erfarenhet av kommunikationsarbete ur ett brett perspektiv, där vi lägger särskild vikt vid arbete med sociala medier och press
 • Är trygg i att skriva och formulera olika typer av texter
 • Är driven, flexibel och trivs med stort eget ansvar
 • Har erfarenhet av grafisk design och att skapa innehåll i form av bilder, grafik och film
 • Har vana att arbeta i Adobe-programmen
 • Är snabblärd, ansvarstagande och gillar att lära dig nytt och utvecklas
 • Trivs med att jobba i grupp och nära dina kollegor
 • Har vana att arbeta målstyrt och planera det egna arbetet
 • Är bra på och trivs med att skapa och bibehålla engagemang bland unga vuxna

 

Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av arbete inom ungdomsförbund eller andra organisationer
 • Erfarenhet av arbete/engagemang inom opinionsbildande verksamhet
 • Har arbetat med/har kunskaper om bostadspolitik
 • Har arbetat med att organisera lokalt

 

Vi erbjuder

En arbetsplats där du får utvecklas tillsammans med engagerade unga och bostadspolitiska experter, möjlighet att skapa ett nätverk inom byggbranschen och bostadspolitiken samt lösa bostadskrisen för unga.

 

Om jagvillhabostad.nu

jagvillhabostad.nu är ett ideellt förbund för unga mellan 16-30 år. Förbundet har fem lokalavdelningar och över 1800 medlemmar. Vi är ett religiöst och partipolitiskt obundet samt feministiskt och antirasistiskt förbund. Vår vision är ett tryggt hem åt alla som ger unga valfrihet och egenmakt att forma sina liv.

Verksamheten vilar på tre ben: vi arbetar med opinionsbildning och påverkansarbete gentemot makthavare och byggbransch; konsumentupplysning om ungas rättigheter på bostadsmarknaden; samt utvecklar lösningsorienterade (bygg)projekt, ofta i samarbete med aktörer på bostadsmarknaden. Arbetsplatsen är liten och man jobbar i stor utsträckning mot ideella krafter.

Anställningsform:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med en inledande provanställning om högst 6 månader. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal mellan Unionen och IDEA. Fast månadslön.

Omfattning:

100 % tjänstgöringsgrad.

Placeringsort:

Vårt kansli i Studentpalatset vid Odenplan i Stockholm.

Tillträde och lön:

Enligt överenskommelse

 

Ansökan

För att söka tjänsten skickar du CV och personligt brev till jobb@jagvillhabostad.nu. Vi vill även att du skickar med arbetsprover, två till tre bilder/filmer som du producerat plus en text du skrivit, det kan vara allt från ett inlägg på sociala medier till en debattartikel. Sista ansökningsdag är 28 februari. Märk din ansökan “Ansökan – kommunikatör”. På kvällen den 4 mars kommer ett arbetsprov att skickas ut till de som gått vidare i processen. Sedan kommer de att kallas till intervju och den 12 och 13 mars i Stockholm.

 

Frågor?

Kristin Olofsson, Förbundschef
070-214 83 00
kristin@jagvillhabostad.nu

 

Varmt välkommen med din ansökan!