jagvillhabostad.nu söker kommunikatör!

 

I Sverige finns det idag över 400 000 unga som är ofrivilligt hemmaboende eller som förpassats till utanförskapsmarknaden, vill du vara med och förändra det? Sök då jobbet som kommunikatör hos oss. Vår vision är ett tryggt hem åt alla som ger unga valfrihet och egenmakt att forma sina liv. Vi söker dig som vill vara med och förändra bostadssituationen för landets unga och ta jagvillhabostad.nu närmre sin vision med kommunikation som verktyg.

 

Om tjänsten

Vi söker en kommunikatör som ska ansvara för jagvillhabostad.nu:s varumärke och politiska kommunikation. Det inkluderar bland annat ansvar över innehåll på hemsida och i sociala medier. Du kommer att ta fram manualer och strategier för vår kommunikation. Vara ansvarig för att producera vårt grafiska material. Ansvara för att driva kampanjer, både digitala och fysiska. Du kommer att ansvara för kontakten med våra medlemmar, genom exempelvis nyhetsmail, workshops, utbildningar och möten.

Du kommer också att, i samråd med vår förbundsordförande, ansvara för jagvillhabostad.nu:s politiska kommunikationsarbete. Detta innebär att ha ett nära samarbete med förbundsordföranden, som är talesperson för förbundet utåt, och att, baserat på dennes direktiv, planera, organisera och verkställa förbundets politiska strategier och aktiviteter.

 

Krav för tjänsten

 • Utbildning och examen inom kommunikation
 • Goda kunskaper inom InDesign, Illustrator, PhotoShop och/eller liknande program

 

Vi söker dig som

 • Har vana och trivs med att tala inför folk
 • Har vana att ta fram utbildningar och workshops
 • Har goda kunskaper inom WordPress
 • Är bra på och trivs med att skapa och bibehålla engagemang bland unga vuxna
 • Har vana/kunskaper inom att ta fram och driva kampanjer; både digitala och fysiska
 • Har vana/kunskaper inom att bevaka ett politiskt område
 • Gillar ett omväxlande arbetstempo och att vara på resande fot

 

Det är meriterande om du

 • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom kommunikation
 • Har arbetat med bostadspolitik
 • Har erfarenhet av ungdomsförbund/-organisationer

 

Vi erbjuder

En arbetsplats där en får utvecklas tillsammans med engagerade unga och bostadspolitiska experter, möjlighet att skapa ett nätverk inom byggbranschen och bostadspolitiken samt lösa bostadskrisen för unga.

 

Om jagvillhabostad.nu

jagvillhabostad.nu är ett ideellt förbund för unga mellan 16-30 år. Vi har fem lokalavdelningar och över 2600 medlemmar. Vi är ett religiöst och partipolitiskt obundet samt feministiskt och antirasistiskt förbund. Vi vill att fler unga ska få möjlighet till ett tryggt hem och att unga ska få ökat inflytande i beslutsprocesser som rör utvecklingen av våra (bo)städer. Vår målsättning är en jämlik bostadsmarknad.

Verksamheten vilar på tre ben: vi arbetar med opinionsbildning och påverkansarbete gentemot makthavare och byggbransch; konsumentupplysning om ungas rättigheter på bostadsmarknaden; samt utvecklar lösningsorienterade (bygg)projekt inom vår tankesmedja, projekten drivs sedan ofta i samarbete med aktörer på bostadsmarknaden.

 

Om arbetsplatsen

Vi är en liten arbetsplats med stora mål och högt tempo. Stort eget ansvar krävs. Vi är en organisation under snabba förändringsprocesser och att klara av att hantera förändringar i arbetet är viktigt.

 

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid som inleds med en provanställning på 6 månader. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal mellan Unionen och IDEA. Fast månadslön.

Omfattning: 75 % av 37,5 timmars arbetsvecka

Placeringsort: Vårt kansli på Studentpalatset vid Odenplan i Stockholm

Tillträde: 21 augusti eller enligt överenskommelse

Lön & förmåner: 22 000 kr i månadslön vid heltidstjänstgöring. Traktamente utgår vid arbete på annan ort. Friskvårdsbidrag utgår om 300 kr per månad och vi har även friskvårdstimme var tredje vecka. Semester utgår med 30 dagar per år som kompensation för målstyrd arbetstid.

 

Ansökan

För att söka tjänsten skickar du CV och personligt brev till jobb@jagvillhabostad.nu. Sista ansökningsdag är 30 juli. Märk din ansökan “Ansökan – kommunikatör”.

 

Vänta inte med att skicka in din ansökan, vi rekryterar löpande. Varmt välkommen med din ansökan!