Eldin bor i en filminspelning

Eldin Beganovic är medlem hos Jagvillhabostad.nu i Malmö och har en minst sagt taskig bostadssituation. Just nu bor han i en liten skrubb med toalett i huset bredvid, och får vänta med att gå ut tills scenerna i filminspelningen är färdigtagna.

Eldin har en madrass på golvet och en elplatta i en garderob i sitt lilla rum. Sedan förra sommaren har han flyttat runt mellan olika kompisars soffor.Men om en månad ska han flytta in i en andrahandslägenhet:

“-Det ska bli så skönt att ha ett eget hem, flytta in mina saker och känna mig mänsklig” säger han till tidningen.

Sydsvenskan skriver:

“I nätverket Jagvillhabostad.nu finns många liknande historier: unga som flyttar runt, flyttar tillbaka hem till föräldrarna, flyttar långt bort och pendlar till jobb eller studier.”

Tidningen avslutar artikeln med att berätta om nätverkets byggprojekt runt om i landet.