Var sjätte nybyggd lägenhet är hyresrätt

Tidningen Hem&Hyra har gått igenom nyproduktionen i 14 kommuner i Stockholms län. Det visar sig att av 16 000 nya bostäder är 2600 hyresrätter, resten är bostadsrätter. Sigtuna är den kommun som bygger störst andel hyresrätter. I Sundbyberg byggs det 1500 nya bostäder, men ingen av dem är hyresrätt. Birgit Merecki är exploateringschef på kommunen, och hon säger till Hem&Hyra:

“-Vi har redan en hög andel hyresrätter. Men visst är det tufft, särskilt för ungdomarna.”

Nacka har en andel hyresrätter i nyproduktion på 8 procent, medan Stockholms stad kommer upp i en tredjedel hyresrätter. Solna, som har ungefär 1200 sökande per ledig lägenhet hos det kommunala bostadsbolaget Signalisten, bygger inga nya hyresrätter alls före 2009, då 70 lägenheter är klara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn