Vad ska byggas på Heden?

I fredagens Göteborgs-Posten handlar ledaren om planerna på att bygga bostäder på Heden i centrala Göteborg. GP menar att det är dags att förändra Heden, och att detta bör ske genom samråd och helhetstänkande. Ledaren tar tydligt ställning mot höghusen som bland andra arkitekten Gert Wingårdh föreslagit.

 Jagvillhabostad.nu tycker att det är på tiden att Hedens 40 000 kvadratmeter, som idag inte alls kommer till sin rätt, används till att bygga fler bostäder. Att bygga höghus, till exempel enligt Wingårdhs förslag, skulle kunna innebära att ett fåtal procent av markytan möjliggör ett stort antal nya lägenheter – samtidigt som allmänna ytor och rekreationsområden kan bevaras och utvecklas.

 Göteborgs statskontors förslag om några månaders öppet samråd, som nämns i artikel, är ett exempel på hur boende och bostadssökande i området kan få chansen att påverka utformningen av Heden. Jagvillhabostad.nu gillar medborgardialog och hoppas på konstruktiva diskussioner med reellt inflytande!