Bostadsbolagen slopar hårdare referenskrav i Västerort och Järva

 Sveriges Radio P4 Stockholm rapporterar idag att de kommunala bostadsbolagen i Stockholm slopar kravet på referenser från tidigare boende för bostadssökande i Västerort och Järva. Joakim Larsson (m), bostadsbolags- och ytterstadsborgarråd i Stockholm, anser att regeln varit för rigid.

Jagvillhabostad.nu berättade tidigare i veckan om de två unga människor som trots tillräckliga inkomster nekades kontrakt av Svenska Bostäder, eftersom de inte kunde redovisa några referenser från tidigare förstahands- eller godkänt andrahandsboende (de bodde inneboende). Svenska Bostäders argumentation gick ut på att högre krav i vissa områden behövdes för att vända en “negativ utveckling”, med fler och fler som saknar egen försörjning.

Stockholms kommunala bostadsbolag slopar kravet på referenser från tidigare boende från och med 4 maj.