Bostadsbristen tar inte semester

Bostadsbristen tar inte semester. Vi närmar oss terminsstart på högskolor och universitet, och det betyder att tusentals unga står inför att antingen börja studierna på någons soffa eller i ett osäkert andrahandsboende – eller tacka nej till sin studieplats. Med en månad kvar till valet intensifieras också debatten om bostadsbristen bland unga – och jagvillhabostad.nu är såklart en aktiv deltagare och påtryckare i diskussionerna.

Läge för lägenheter, kampanjen som jagvillhabostad.nu driver tillsammans med studentkårerna i Stockholm, Göteborg, Lund och Uppsala, ökar tempot inför valet. Kampanjbloggen uppdateras flera gånger i veckan med inlägg från politiska partier och ungdomsförbund, kåraktiva, studenter, byggföretag och en massa andra. Är du sugen på att göra din röst hörd och publicera en text på bloggen? Hör av dig till oss!

Hemuppgiften är förstås inte avslutad bara för att vinnarna har utsetts – tävlingsbidragen kommer att ställas ut på olika ställen runtom i Sverige, och vi har redan fått förfrågningar från aktörer som vill undersöka möjligheterna att jobba vidare med några av idéerna. Samtliga tävlingsbidrag finns att ladda hem på www.arkitekt.se/hemuppgiften. Välkommen att inspireras!

Jagvillhabostad.nu har figurerat flitigt i media den senaste tiden. Viktoria Lindén, ordförande för jagvillhabostad.nu Göteborg, konstaterade i både Rapport och Aktuellt (från 8:47) att det är dags att politikerna slutar snacka och börjar bygga bostäder för unga. Viktoria skrev också en debattartikel i Göteborgs-Posten tillsammans med sin styrelsekollega Daniel Andersson, där de framhöll att oavsett åsikt om bostadsköer borde det vara en självklarhet att spelreglerna på hyresmarknaden redovisas för dem som ska söka bostad. Idag ställer jagvillhabostad.nu politiker till svars i P4 Göteborgs direktsända bostadsdebatt.

Vill du engagera dig i jagvillhabostad.nu, eller stödja vårt arbete? Det är enkelt och gratis att bli medlem. Bor du i Stockholm, Göteborg eller Malmö är du välkommen att kontakta respektive lokalavdelning för att få veta mer om vad som händer just nu – och finns det ingen lokalavdelning där du bor hjälper vi dig mer än gärna att dra igång en! Alla kontaktuppgifter finns här. Andra saker du kan göra är att bli ett fan till jagvillhabostad.nu på Facebook och att följa oss på Twitter.