Debatt om bostäder i P4 Göteborg

Debatten var direktsänd i Göteborg P4 som en del av programmet “Göteborg Direkt”. S, V, M och FP var på plats med sina representanter i fastighetsnämnden. Vår ordförande Viktoria fick ställa frågor om bostadsbyggande och bostadsförmedling.

Från debatten konstaterar vi att politikerna underskattar bostadsbristens omfattning (deras höftningar låg på runt 4000, när den verkliga siffran bara för unga är 22600), att de vill bygga (men inte tillräckligt mycket i vår uppfattning) och att de gillar Boplats. Väldigt mycket.

Lyssna på inslaget här.

Som slutkommentar tackar vi Susanna Haby (M) för att vi i direktsändning bjöds in att diskutera hur problemen kring Boplats Göteborg ska lösas. Vi ser fram emot en sådan dialog! Utan de bostadssökandes perspektiv kommer Boplats Göteborg aldrig fungera väl.