Pressmeddelanden

Idag tisdag 11/1 kl 14.00 överlämnar jagvillhabostad.nu en nyårshälsning, underskriven av 900 medlemmar, till bostadsminister Stefan Attefall (KD). Detta sker med anledning av jagvillhabostad.nu:s kampanj som ställt sig kritisk till att det i regeringens budget för 2011 står att bostadsbristen bland unga är ett delvis övergående problem.

– Vi vill visa att vi är många som inte upplever bostadsbristen som ett övergående problem. Bostadsbristen bland unga blir bara värre och värre för varje år. Stefan Attefall och regeringen kan inte avfärda problemet med ohållbara argument som att det skulle vara ett övergående problem. Unga försvinner inte och invånarantalet i storstäder och på högskoleorter minskar inte framöver, säger Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på jagvillhabostad.nu.

Jagvillhabostad.nu vill att politikerna ser vilket reellt samhällsproblem bostadsbristen bland unga är, slutar skylla på varandra och istället tar ansvar. Flyttkedjor och andrahandsuthyrning är ensamt inte trovärdiga lösningar. Politiker, men också byggbranschen som gärna kallar sig samhällsbyggare,måste börja se möjligheterna att kunna bygga bostäder unga har råd att efterfråga. En uppskattad satsning från regeringens sida skulle exempelvis kunna vara att stödja nytänkande och utveckling för bostäder för unga. (Jämför statliga satsningen “Bo bra på äldre dar“).

Jagvillhabostad.nu vill se nya krafttag under 2011!

För mer information:
Danielle Zachrisson
Bostadspolitisk samordnare
0703 01 61 01
danielle@jagvillhabostad.nu