Pressmeddelanden

Jagvillhabostad.nu träffar onsdagen 28 september bostadsminister Stefan Attefall (KD) för att presentera de byggprojekt som organisationen är, och har varit, samarbetspartner i de senaste åren. Syftet är att Attefall ska se att det går att bygga bostäder som matchar ungas efterfrågan.

-Vi vill visa bostadsministern att det med vilja och nytänkande går att bygga för unga. Problemet är att byggbranschen sällan tänker utanför lådan, säger Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på jagvillhabostad.nu.

Byggprojektet Björketorpsvägen, som planeras i Råcksta väster om Stockholm, är ett samarbetsprojekt mellan jagvillhabostad.nu, Stockholmshem och AQ Arkitekter. Detaljplanen för projektet, som ska behandlas i Stockholms stads stadsbyggnadsnämnd 29 september 2011, medger 113 hyresrätter. Bostäderna ska förmedlas till unga bostadssökande. Utgångspunkter i projektet är yteffektivitet, prisvärdhet och flexibilitet. Byggprojektet Villbo i Huddinge var ett samarbete mellan Huge Fastigheter och jagvillhabostad.nu. Projektet hade Stockholms läns lägsta nyproduktionshyra när det stod klart 2007. Jagvillhabostad.nu vill att kommuner och byggbolag ska inspireras av projekten. För att säkra Sveriges tillväxt måste tillväxtorterna kunna erbjuda bostäder som matchar ungas efterfrågan.

-Att bygga yt- och kostnadseffektivt för unga är en säker investering för byggbolag när vi går mot en lågkonjunktur. Efterfrågan på den här typen av bostäder kommer inte att svikta. Om bostadsministern menar allvar med sina ambitioner om att hålla bostadsbyggandet på en hög och jämn nivå måste han och byggbranschen förstå vikten av en produktutveckling på bostadsmarknaden, säger Danielle Zachrisson.

Journalister är välkomna till Villbo-huset den 28 september kl. 13.50 för att träffa jagvillhabostad.nu och bostadsministern. Adressen är Klockarvägen 17 i Huddinge.

För mer information:
Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare
0703-01 61 01
danielle.zachrisson@jagvillhabostad.nu

Här hittar ni regeringskansliets pressmeddelande.

Här hittar ni KD Stockholms pressmeddelande.