Deltagare till fokusgrupp för Snabba Hus sökes!

Jagvillhabostad.nu ska under hösten 2013 arbeta med att utvekcla ett nytt boendekoncept som heter Snabba Hus. Projektet började redan 2009 med frågan -Hur kan vi snabbare få fram bostäder som unga kan efterfråga? (sammanställning från 2009). I nuläget finns det många hinder för bostadsbyggandet och det råder bostadsbrist i nästa alla storstäder. Vi har sökt en lösning på problemet och en del av lösningen kallar vi för Snabba Hus.

Snabba Hus är resultatet av ett samarbete mellan Svenska Bostäder och jagvillhabostad.nu. Konceptet  bygger på mobila bostäder som står tillfälligt på platser som förbereds för nyproduktion av permanenta bostadshus.

Nu vill vi bjuda in dig som medlem att delta i en fokusgrupp som tittar närmare på konceptet. Vi kommer att titta på planlösningar, utomhusmiljöer, diskutera tillgänglighet och alla annat som har med boende att göra. Resultatet kommer att kommer att ligga till grund för vidare utveckling av Snabba Hus. En arkitekt kommer att delta på fokusgruppsmötena och målet är att rita, bygga och färdigställa ett antal inflyttningsklara moduler under 2014.

När, var, hur?

Med start i oktober kommer fokusgruppen att träffas 1-2  gångr i månaden. Schemat kommer att planeras löpande och uppdateras via mejllista samt på hemsidan. Medlemmar är välkomna att delta på så många möten de vill, och det finns inga krav på förkunskaper, dock är det max 12 deltagare/möte.

Datum: 3 oktober torsdag

Tid: 18.00-20.00

Adress: jagvillhabostad.nu:s kansli. Folkskolegatan 7, Hornstull (karta)

Ersättning sker i form av en riktigt god middag, dryck och fika.

 

Intresseanmälan och frågor görs till

vanda@jagvillhabostad.nu 0723 034 830

 

Välkomna!