Välkommen på Snabba Hus träff #4 på söndag!

Nu på Söndag 8/12 är det foksugruppsträff #4. Tema denna gång mobila trädgårdar, gårdsmiljö och trygghet. Vi kommer att bygga modeller och diskutera hur man skapar ett hem på en tillfällig plats. Vi kommer även att sammanfatta allt arbete som har gjorts under hösten.

Jagvillhabostad.nu ska under 2013-14 arbeta med att utveckla ett nytt boendekoncept som heter Snabba Hus. Projektet började redan 2009 med frågan -Hur kan vi snabbare få fram bostäder som unga kan efterfråga? I nuläget finns det många hinder för bostadsbyggandet och det råder bostadsbrist i nästa alla storstäder. Vi har sökt en lösning på problemet och en del av lösningen kallar vi för Snabba Hus.

Snabba Hus är resultatet av ett samarbete mellan Svenska Bostäder och jagvillhabostad.nu. Konceptet bygger på mobila bostäder som står tillfälligt på platser som förbereds för nyproduktion av permanenta bostadshus.

Nu vill vi bjuda in dig att delta i en fokusgrupp som tittar närmare på konceptet! På Söndag kommer vi att bygga modeller av gårdsmiljöer, diskutera trygghetsaspekten och fundera på hur man skapa en mobil trädgård.

Resultatet kommer att kommer att ligga till grund för vidare utveckling av Snabba Hus. Målet är att rita, bygga och färdigställa ett antal inflyttningsklara moduler under 2014. Alla mellan 18-35 är välkomna, Inga förkunskaper behövs.

Fokusgruppsträff #4 har Tema mobila trädgårdar, gårdsmiljö & trygghet
Hur skapar man socialhållbarhet på en tillfälligt uppbyggt plats? Kan man bygga upp mobila trädgårdar? Hur kan man få till bra gemensamhetsytor och vilka funktioner är nödvändiga? Hur kan man arbeta med miljön, vi vill veta vad DU tycker!

Vi träffas på jagvillhabostad.nu:s kansli kl 11.30
Adress: Folkskolegatan 7, Hornstull (karta)

Ersättning sker i form av en riktigt brunch, dryck och adventsfika.

Anmälan och frågor görs till projektledare. Läs mer på facebook

Vanda Kehr 0723 034 830
vanda@jagvillhabostad.nu

Välkomna!