Vi bygger SNABBA HUS i Västberga

Imorgon torsdag 26/3 väntas Stadsdelsnämnden i Stockholm stad ge klartecken till att börja bygga SNABBA HUS. Totalt kommer 297 mobila hyresrätter för unga byggas på en tom tomt i Västberga, Stockholm. Datum för byggstart kan dörja men vi är väldigt glada att projektet äntligen blir av.

jagvillhabostad.nu började arbeta med SNABBA HUS-konceptet redan 2009. Tre år senare, 2012, ingick vi i ett samarbete med det komunala bostadsbolaget Svenska Bostäder med målet att förverkliga bostadskonceptet. Konceptet går ut på att bygga flyttbara bostäder på tomter som står tomma i väntan på att de ska bebyggas. Bostäderna i SNABBA HUS kommer att byggas på ett så kallat tidsbegränsat bygglov och kommer att flyttas till en ny tomt då bygglovet löpt ut.

Med SNABBA HUS kan vi bygga schyssta bostäder snabbare och erbjuda dessa till unga vuxna som idag står utan bostad.

Svenska Bostäder kommer att bygga bostäderna och om inget fördröjer processen förväntas byggstart ske redan detta år. Inom två år från byggstart beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in. Bostäderna kommer att förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm och möjligheten att få en sådan här lägenhet baseras på kötid. Så ställ dig i Bostadsförmedlingen i Stockholm!

De mobila hyresrätterna i SNABBA HUS är ett unikt projekt som visar på att nya idéer kan påskynda byggprocessen för att snabbare kunna erbjuda unga bostäder till en rimlig boendekostnad. Det finns fortfarande möjlighet att påverka projektet så är du, ung vuxen mellan 18-35 år och  intresserad av att påverka bostadssituationen, ska du givetvis höra av dig till oss!

Fakta om Snabba hus-projektet

Modulernas storlek:32 kvm
Månadshyra:4 900 kronor
Antal planerade mobila bostäder:1 000 moduler inom de närmsta åren
Byggstart: 2015
Inflyttningsklart: 2017
Initiativtagare & konceptutvecklare: jagvillhabostad.nu
Byggherre och förvaltare: Svenska Bostäder
Entreprenör: Junior Living
Arkitekt: Andreas Martin -Löf Arkitekter

Mer info om SNABBA HUS kan ni läsa på projekthemsidan

www.snabbahus.nu

Har ni frågor kan ni kontakta vår projektutvecklare Vanda Kehr på vanada@jagvillhabostad.nu