Välkommen Peter Eriksson (MP) – ny bostadsminister

 

I samband med regeringsombildningen igår den 25 maj presenterade statsminister Stefan Löfven Peter Eriksson (MP) som ny bostadsminister. Vi på jagvillhabostad.nu tycker det är ett spännande val och välkomnar Peter till det nya jobbet. Vi ser fram emot att träffa Peter Eriksson och prata om hur vi kan skapa ett Sverige där även unga vuxna kan få tag på ett förstahandskontrakt.

Regeringen har som mål att bygga över 700.000 bostäder till år 2025 men vi vill passa på att påminna Peter Eriksson om om vi är över 350.000 unga vuxna i Sverige som saknar ett eget hem och förpassas istället till ofrivilligt kvarboende hos föräldrar eller inte sällan tvingas bo dyrt och otryggt i andrahand, som inneboende eller svart.

Unga vuxna är ingen homogen grupp människor, men vi har ofta två saker gemensamt: avsaknaden av kontantinsats till att köpa oss en bostad och för kort kötid i bostadskön för att skaffa oss en hyresrätt. Därav är det inte bara viktigt att regeringen når målet om antalet bostäder, utan det är också viktigt vad för slags bostäder som byggs.

Regeringens bostadspolitiska samtal med Vänsterpartiet och Alliansen är i sitt slutskede och målet är att i juni presentera någon gemensam satsning. Vi är många unga vuxna som är frustrerade över vår bostadssituation som ställer våra förhoppningar på Peter Eriksson och hans kollegor om en offensiv satsning för att komma till rätta med den rådande krisen.

Återigen, välkommen Peter Eriksson!

Aidin Zandian, ordförande jagvillhabostad.nu