Byggprojekt på gång

Jagvillhabostad.nu och Nyréns arkitektkontor har inlett ett samarbete som syftar till att ta fram bostäder för unga vuxna tillsammans med unga själva. I dagsläget är vi ute och pratar med byggbolag för att se vilka som kan vara intresserade av att bygga med oss.

I våras talade Jagvillhabostad.nu på en konferens och efter det blev vi kontaktade av Pontus Pyk som arbetar på Nyréns. Vi träffades för ett första möte och har nu bildat en projektgrupp bestående av två arkitekter och två inredningsarkitekter samt Jagvillhabostad.nu.

Vi har setts ett par gånger och har nu börjat träffa byggbolag för att hitta någon som vill bygga med oss. Vi har bland ett antal privata och allmännyttiga bolag, men ännu inte beslutat om samarbete med någon. Dock har vi fått en hel del napp!

Samtidigt har vi ett annat projekt tillsammans med Sveriges Byggindustrier, där vi ska skapa en hemsida för unga och byggare. På hemsidan kan man testa olika byggprojekt på en ungdomspanel. Vi kommer också att göra en marknadsundersökning där vi frågar unga om hur de vill bo, vad de kan betala för att få ett underlag att arbeta från. Hemsidan hittar du på www.byggmer.nu och vi kommer att anordna seminarium regionalt i Göteborg, Malmö och Stockholm med byggare och unga.

Är du intresserad av att vara med? Maila info@jagvillhabostad.nu

I våras talade Jagvillhabostad.nu på en konferens och efter det blev vi kontaktade av Pontus Pyk som arbetar på Nyréns. Vi träffades för ett första möte och har nu bildat en projektgrupp bestående av två arkitekter och två inredningsarkitekter samt Jagvillhabostad.nu.

Vi har setts ett par gånger och har nu börjat träffa byggbolag för att hitta någon som vill bygga med oss. Vi har bland ett antal privata och allmännyttiga bolag, men ännu inte beslutat om samarbete med någon. Dock har vi fått en hel del napp!

Samtidigt har vi ett annat projekt tillsammans med Sveriges Byggindustrier, där vi ska skapa en hemsida för unga och byggare. På hemsidan kan man testa olika byggprojekt på en ungdomspanel. Vi kommer också att göra en marknadsundersökning där vi frågar unga om hur de vill bo, vad de kan betala för att få ett underlag att arbeta från. Hemsidan hittar du på www.byggmer.nu och vi kommer att anordna seminarium regionalt i Göteborg, Malmö och Stockholm med byggare och unga.

Är du intresserad av att vara med? Maila info@jagvillhabostad.nu