Karavanen och Jagvillhabostad.nu diskuterar bostäder

Onsdagen den 30 augusti sändes TV-programmet Karavanen med Sverker Olofsson från Uppsala, och ämnet var bostäder. Programmet inleddes med en intervju med Jagvillhabostad.nu:s projektledare Sofia Larsson, som satte agendan för resten av programmet.

 I programmet medverkade förutom Jagvillhabostad.nu kristdemokraternas Ragnwi Marcelind, folkpartiets Nina Lundström, socialdemokraternas Anders Ygeman, miljöpartiets Helena Leander, moderaternas Per Bill, Ali Esbati från vänsterpartiet och Fredrick Federley från centerns ungdomsförbund. Även forskaren Bengt Turner var med på ett hörn, samt Fastighetsägarnas Per-Åke Eriksson, Hyresgästföreningens Barbro Engman och Annika Lindh, ordförande Uppsalahem.

Debatten var studntals het och rörde allt från marknadshyror till hyres- och kreditgarantier. Även det kära ämnet fastighetsskatten togs upp, där Bengt Turner menade att ett avskaffande av skatten inte skulle underlätta för unga att skaffa bostad på något sätt, eftersom priserna kommer stiga.