Lättare att få studentlägenhet, men dyrt!

Det har byggts mycket studentlägenheter i Göteborg den senaste tiden, vilket har gjort det lättare att få tag på en ny bostad. Tyvärr har det också blivit dyrare, eftersom det som byggts är ganska dyrt. Halva studiemedlet för en etta får du räkna med!

I år har 800 nybyggda studentlägenheter färdigställts, och de blir tyvärr ganska dyra. Therese Lindman är ordförande i GFS, Göteborgs Förenade Studentkårer, och hon menar att höga hyror nu är ett större problem än bostadsbristen. Hon säger:

“-Det är för dyrt att bo. Vi kräver inte nybyggda lyxlägenheter med alla bekvämligheter. Vi bor hellre enklare och billigare.”

Hon menar också att det vore bra att bygga några större studentlägenheter, eftersom ettorna ofta är för dyra att bo i för en person, men för små att dela. Dessutom lever många studenter i förhållanden och har familj, påpekar hon. Hälften av Göteborgs studenter är över 25 år.

Det är dock inte alltid billigare att hitta andra alternativ än nybyggda studentlägenheter, tidningen skriver att man får räkna med 3-4000 kronor för ett rum i delad lägenhet och 5000 kronor för en etta i andra hand.

Tidningen har en lista med ställen där du kan söka studentlägenhet.

Källa: Göteborgs-Posten 25/8-06