Boplats talar ut

Boplats Göteborg har blivit kritiserade och nu även DO anmälda av bland andra Jagvillhabostad.nu. Nu säger Boplats vd Maria Meyer-Martins att det finns mycket man kan göra bättre.

GP presenterade nyligen en undersökning som visade att sju av tio göteborgare vill ha en kommunal bostadskö. Trots det vill bara ett parti ha en kö i Göteborgs kommunfullmäktige. Men nu kan ändå ett slags kösystem införas.

“- En tanke är att när urvalet är gjort ska man ta hänsyn till registreringsdatumet hos oss när man väljer hyresgäst. Vi har pratat om detta i styrelsen och bolagen ska ta upp det i sina styrelser nu, säger Maria Meyer-Martins. Detta skulle innebära att den som funnits med längst i Boplats register skulle få den aktuella lägenheten – om han eller hon finns med efter att de mest intressanta hyresgästerna har valts ut.”

Man vill på Boplats Göteborg också att fastighetsbolagen blir mer tydliga med vilka kriterier de har för sökanden. Man kan precisera bättre, till exempel hur många som kan bo i lägenheten, och vilka krav som ställs.

Källa: GT 28/9-06