Valfrihet är att få hyra

I Metro skriver kolumnisten Helene Almqvist om den så kallade valfriheten man får när man kan köpa sin lägenhet. Hon håller inte alls med utan känner sig förolämpad av att kalla detta för valfrihet. Istället menar hon att det är allt fler som vill hyra sin lägenhet.

Helena Almqvist menar att det är viktigt att se till att stopplagen består, så att inte allmännyttan försvinner. Hon skriver att vanligt folk vill ha kvar möjligheten att hyra sin lägenhet.

“Moderaterna och andra allianspartier försöker koppla ihop ordet valfrihet med utförsäljning av allmännyttan. Alltså de fastigheter som “ägs” av oss kommuninvånare, även om de förvaltas av kommunala bolag. Sälja ut för att öka valfriheten? Öööö, hur då?” skriver kolumnisten.

Hon undrar hur valfriheten ökas av att det finns allt färre lägenheter för dem sin inte kan köpa sin bostad, eller inte vill för den delen. Jagvillhabostad.nu kan bara hålla med om det haltande resonemanget hos de som talar sig varma för ombildningar i valfrihetens tecken.

Almqvist menar att vi redan har valet att köpa vår bostad eftersom mer än hälften av lägenheterna är köptillgängliga.

Källa: Metro 17/12-06