Lägg inte ner Boutredningen

“Jagvillhabostad.nu har precis träffat bostadsminister Mats Odell. Ministern är intresserad av att ta reda på mer fakta om ungas bostadssituation för att kunna skapa fler bostäder innan 90-talisterna väller ut på bostadsmarknaden. Detta finner vi motsägelsefullt eftersom han samtidigt lägger ner Boutredningen, som ska råda bot på kunskapsbristen.” Detta skriver Jagvillhabostad.nu på Brännpunkt idag.

I söndagens Brännpunkt i ifrågasätter Jagvillhabostad.nu bostadsminister Mats Odells agerande i frågan att lägga ner Boutredningen som bara hade ett år kvar att arbeta. Utredningen, som nätverket och många andra aktörer på bostadsmarknaden varit aktiva i, har till uppgift att belysa hindren för unga på bostadsmarknaden och föreslå åtgärder. Men innan nationella bostadssamornaren ens fått chansen att lägga fram några åtgärdsförslag läggs utredningen ner. Orsaken är att man tror på andra åtgärder än utredningens, trost att denna inte kommit med några förslag ännu… Mycket skumt.

Jagvillhabostad.nu skriver bland annat:

“Vi undrar vad regeringen egentligen är rädd för? Är det obehagliga sanningar om ungas situation som man inte vill ha fram? Nedläggningen av Boutredningen är och förblir ett mysterium – tyvärr kastar man skattebetalarnas pengar i sjön. Vad händer med kunskapen och det nära samarbete som byggts upp med bostadsmarknadens parter? “