S anmäler Stockholms stads info om ombildningar

Tidningen Stockholm City har i ett antal artiklar granskat det sätt som Stockholms stad har spridit opinion om ombildning till bostadsrätter. Bland annat anlitar man högräntebolaget BlueStep som ska ge lån till de som inte anses vara kreditvärdiga i “vanliga” banker. Socialdemokraternas Teres Lindberg har anmält informationsarbetet till stadens revisorer.

När Stockholm Citys reporter ringde till Bilda Bostad, som ansvarar för informationen kring ombildningen, så fick han rådet att köpa sin lägenhet, med motiveringen att det känns bra att äga. Socialdemokraternas Teres Lindberg, bostadspolitisk talesperson, menar att informationen är partisk och osaklig. Därför har hon nu anmält verksamheten till stadens revisorer, för att de ska undersöka om kampanjen genomförs på ett sakligt och objektivt sätt.

Men Kristina Alvendal, bostadsborgarråd och ansvarig för satsningen, försvarar Bilda Bostad och säger att hon tror att merparten av samtalen sker på rätt sätt. Alvendal menar att Lindbergs anmälan bara är ett sätt att vinna uppmärksamhet, skriver SvD:

“- Hon har ju anmält mig tidigare för ett utskick vi gjorde, och där har det visat sig att vi inte gjort något fel.”

Förra gången anmälde Lindberg Alvendal för ett utskick som gjordes tillsammans med hyresavierna till boende i stadens allmännytta. Revisorerna ansåg att det inte hade skett på ett partiskt eller osakligt sätt.

Källa: Stockholm City 16/4-07, Svenska Dagbladet 16/4-07 samt Svenska Dagbladet 17/4-07