Jagvillhabostad.nu om statliga lån till unga

Bostadsminister Mats Odell presenterade nyligen hur han vill hjälpa unga att kunna köpa sig en bostad. Staten ska gå in som borgensman, vilket ska hjälpa de som inte har fast anställning att få ta lån hos banken. Men det finns en hake: lånen får en högre räntesats. Nätverkets Tobias Olsson kommenterar.

” – Om det är tänkt som ett komplement till en annan bostadspolitik är det bra. Om det är det enda förslaget är det alldeles för fjuttigt. Det är egentligen helt sjukt att de som har allra minst ska betala allra mest” säger han till Kvällsposten.

Men det som är bra med förslaget är att bankerna kanske nu kan förstå att även en ung vuxen med projektanställning kan betala sina lån:

” – Man kan inte fortsätta ha kriterier som kräver fast anställning i dagens läge med ströjobb och projektanställningar”, säger Tobias i artikeln.