Odell: Ägarlägenheter ska införas

I miljonprogramsområdena utanför Stockholm är inte så många intresserade av att ombilda sina lägenheter till bostadsrätt. Därför ska allmännyttan nu erbjuda de boende att köpa sina lägenheter i form av ägarlägenheter istället.

För att göra om sin hyresrätt till bostadsrätt krävs  två tredjedelsmajoritet, men det gäller inte för ägarlägenheter, då räcker det om bara några få i huset vill köpa sin lägenhet. Dock krävs en lagändring för att det ska gå att införa ägarlägenheter, något som bostadsminister Mats Odell jobbar på:

” – Det kommer att bli en lagändring så att det blir möjligt först vad gäller nyproduktion, det kommer att gå relativt snabbt. Dessvärre är det en stor process att skapa möjlighet att spränga in ägarlägenheter i befintliga fastigheter.”