37 000 sökande till 30 nybyggda hyresrätter

Wallenstam har byggt 30 hyresrätter vid Liseberg, som förmedlades via Boplats Göteborg. De fick 37 000 intresseanmälningar till dem, vilket innebär 1230 sökande per lägenhet.

“Intresset har varit rekordstort. Vi har i snitt fått in över 1 200 sökande per lägenhet. Det är ett kvitto på att marknaden för hyresrättslägenheter har fortsatt enormt stor potential. Vi räknar med att bygga 2 000 lägenheter under den kommande treårsperioden, om vi bara kan få tillräckligt med markanvisningar” säger Mathias Aronsson Metzner, VD på Wallenstam.

Urvalet till lägenheterna ska ske efter boendestatistik, skriver Göteborgs-Posten. Wallenstam “vill ha trevliga hyresgäster med goda referenser som klarar hyran” skriver GP:

“-Vi gör också en bedömning av hur troligt det är att personerna bor kvar under en längre tid. Det är viktigt för trivseln i huset och dessutom kostar det extra varje gång lägenheter ställs i ordning för att hyras ut på nytt” säger Thomas Dahl från Wallenstam.

Jagvillhabostad.nu undrar hur Wallenstam ska ta reda på om hyresgästerna är trevliga eller inte? Genom fakta eller fördomar?

Källa: Netfonds 21/11 2007 och GP 22/11-07