Fastighetsägarna vill “göra hyresrätten attraktiv”

Fastighetsägarna Stockholms vd Christer Jansson vill att hyresrätten ska ta revansch. Han vill “göra hyresrätten attraktiv”, genom att bygga lyxiga hyresrätter och luckra upp reglerna kring hyressättningen. Han säger:

“-Det finns ett annat kundsegment som man normalt inte förknippar med hyresrätter, människor som är beredda att betala mer för hyresrätt än vad man gör idag.”

För att tillgodose deras behov vill han ändra hyresregleringen, så att fastighetsägarna kan ta ut högre hyror än idag. Han vill gärna ta marknadsandelar från bostadsrätterna, och vill locka folk som annars skulle köpa en bostadsrätt att istället flytta in i en hyresrätt med högre standard.

jagvillhabostad.nu upplever att det stora problemet med hyresrätten inte är att den är oattraktiv, utan snarare tvärtom, det är ett alldeles för hårt tryck på de hyresrätter som finns. 210 000 i Stockholms bostadsförmedling håller nog med. Det vore smartare av Fastighetsägarna att satsa på att bygga hyresrätter med lägre hyra till de 1,1 miljoner unga som snart ska flytta hemifrån, där finns en stor marknadsandel att ta.

Källa: www.sr.se 22/11-07