Ersta skriver avtal med Bostadsförmedlingen

Ersta Diakonisällskap hamnade i blåsväder efter att man hyrt ut en av sina lägenheter till borgarrådet Ulf Kristersson (m), samtidigt som stiftelsen löpande förhandlar om nya avtal med Stockholms stad. Inom styrelsen anser man nu att det var lite naivt hanterat, och i fortsättningen kommer man använda sig av Stockholms stads bostadsförmedling då de lägenheter som inte används till stiftelsens kärnverksamhet ska hyras ut.

Svenska Dagbladet skriver:

“I första hand ska tomma lägenheter inom Ersta gå till vårdverksamhet, personal som är nyrekryterad eller till personer med starka sociala skäl eller behov. Finns det därutöver några tomma lägenheter ska nu dessa lämnas till bostadsförmedlingen.

-Bostadsköerna kan minska, vi får hyresintäkter samtidigt som vi kan ägna tid åt kärnverksamheten. Därför finns det bara vinnare med det här samarbetet, säger Åke Dahlman.”

Åke Dahlman, styrelseordförande i Ersta Diakonisällskap, säger också att direktor Thorbjörn Larssons handlande i samband med att Ulf Kristersson fick hyra lägenheten på Folkungagatan var naivt och aningslöst. 

Stockholm City skriver att samarbetet med Bostadsförmedlingen startar den 1 februari.

Källa: Svenska Dagbladet 27/1-08 samt Stockholm City 28/1-08