Större brist än någonsin på studentbostäder i Malmö

Till hösten ser bostadsbristen för Malmös studenter ut att bli värre än någonsin. 40 procent av de nya studenterna beräknas få stora problem med att hyra en bostad. Värst är det för de utländska studenterna. I dagsläget går det 8 studenter på varje befintlig studentlägenhet, skriver Skånska Dagbladet.

Kristoffer Arvidsson är kårordförande och han säger till Lokaltidningen att läget är någonstans mellan skitdåligt och akut. Malmös kommunala bostadsbolag MKB bygger inte längre studentbostäder då de anser att det blir för dyrt att bygga nytt och att betalningsviljan saknas hos studenterna.

Therese Kinnberg är projektledare på Malmö Högskola och jobbar med att försöka hitta bostäder till studenterna. Hon har annonserat i Malmötidningar för att försöka få privatpersoner att hyra ut rum till studenterna. Hon lobbar också på kommunalpolitiker och privata fastighetsägare för att försöka förmå dem att ta fram fler studentlägenheter. Med lite tur kan 200 nya studentlägenheter i Rosengård vara klara till terminsstarten.

Källa: Skånska Dagbladet 11/7-08 samt Lokaltidningen 8/8-08