VAR och VAD tycker DU att det ska byggas?

Den frågan ställer vi till unga i Brunnsparken i samarbete med SpotCity. Till vår hjälp har vi en stor karta och klistermärken! Kartan lämnas sedan över till politikerna i Göteborg som inspirationsmaterial.

– jagvillhabostad.nu vill se mer demokrati i stadsplaneringen, färre överklaganden av byggprojekt och fler bostäder! Att ha en bra dialog med medborgarna är nyckeln för att nå dit. Därför ställer vi nu första frågan till en alltför ofta förbisedd grupp i stadsplaneringen. Säger Tobias Olsson, verksamhetschef på jagvillhabostad.nu.


Gul: Billiga hyresrätter för unga och studenter
Grön: Villor
Röd: Hyresrätter
Svart: Bostadsrätter  Bild: Tobias Olsson

 

Vi visar också upp våra byggprojekt, för och av unga, som vi har i hela landet. I december 2007 invigdes vårt första projekt för minus 35 år, 31 hyresrätter med Stockholms läns lägsta nyproduktionshyror. Nu gör vi det igen, i Göteborg, Stockholm och Malmö.

– Att få in unga på bostadsmarknaden är den största bostadspolitiska utmaningen vi står inför. De födda mellan 1988-1997 är 1,1 miljoner, eller 12 procent av Sveriges befolkning! Säger Erik Fornander från jagvillhabostad.nu Göteborg.

I utställningen visar vi också hur unga bör ses som en förbättringsagenter i nyproduktionen, för byggbranschen och för bostadsområdena. Vi berättar också om och visar bilder från vår studieresa till Japan tidigare i år. Välkommen att titta in!

Vi håller till i “Gäststugan” som en del av SpotCity i Brunnsparken.

Ring Tobias om du har några frågor på 0703016101.