Pressträff 18/11 kl. 10.00

Den stora ungdomskullen födda 1988-1997 är snart på väg att fullt ut försöka etablera sig på bostadsmarknaden. Det rör sig om 1,1 miljoner ungdomar eller 12 procent av Sveriges befolkning. Ett sätt att möta detta är att nyproducera hyreslägenheter direkt för unga.

Ungdomsorganisationen jagvillhabostad.nu och Stockholmshem har därför inlett ett samarbete om att bygga nya kostnadseffektiva hyresrätter särskilt lämpliga för unga. Tillsammans med AQ Arkitekter har vi tagit fram förslag som stötts och blötts med referensgrupper bestående av unga bostadssökande engagerade i jagvillhabostad.nu. En metod som lett till nya lösningar och tankebanor för alla inblandade.

Efter klartecken från Stadsbyggnadsnämnden (start-pm) går vi nu vidare med projektet och det är dags att presentera de konkreta planerna för ett projekt som många är nyfikna på.

Projektet består av fyra olika huskroppar – ett tiovånings punkthus och tre lägre på tre resp två våningar – som innehåller fyra olika lägenhetstyper med flexibla och yteffektiva planlösningar.

Några exempel är tvåor på 38 kvm och treor på 55 kvm i etage.

Nu bjuder vi in till en pressträff för att visa upp färska ritningar över planlösningar och en nyproducerad modell över området:

Tid: Tisdag 18 november kl 10:00

Plats: Hornsgatan 128 (Stockholmshems huvudkontor)

Jagvillhabostad.nu har tidigare samarbetat med bostadsföretag om nyproduktion, men detta är första gången organisationen varit med från start och kunnat påverka från början. Stockholmshem är byggherre, projektledare och hyresvärd för projektet och AQ arkitekter har uppdraget att skapa både yt- och kostnadseffektiva bostäder som unga kan och vill efterfråga.  
           

För mer info kontakta:

Tobias Olsson, verksamhetschef, jagvillhabostad.nu, 0703-016101

Olle Torefeldt, informationschef, Stockholmshem. 070-7580639