(S) vill se miljard i investeringsstöd

Mona Sahlin och Tomas Östros (s) presenterar på Dagens Nyheters debattsida Socialdemokraternas budgetmotion, som bland annat innehåller en miljard kronor i investeringsstöd för att öka byggandet av hyresrätter.

Jagvillhabostad.nu håller med om att det måste byggas fler hyresrätter. Om investeringsstödet specifikt riktas för att underlätta byggandet av små, billiga hyresrätter som unga kan efterfråga, och därigenom fungera som en förändringsfaktor som leder till att nya sätt att bygga utforskas, ser jagvillhabostad.nu det som ett alternativ som kan fungera. Nätverket ställer sig dock frågande till allmänna investeringsbidrag, eftersom byggbranschen så tydligt motsätter sig det. Investeringsstöd är en kortsiktig åtgärd för att stödja hyresrätter, men den håller inte på lång sikt. Regeringen måste se till att det råder neutralitet mellan upplåtelseformerna. I dagsläget är det mer gynnsamt att bygga bostadsrätter och egnahem ur skattesynpunkt, och det är helt orimligt.

Jagvillhabostad.nu vet massor om nybyggnation och om unga och ungas boendekonsumtion som förbättringsagenter för bostadsbygge. Kolla in byggmer.nu!