Majoritet och opposition debatterar byggande och bostäder i Stockholm

På Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt har den senaste veckan både majoriteten och oppositionen i Stockholms stadshus uttalat sig om bostads- och byggnadsfrågor. Stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M) menar att var tredje påbörjad bostad i Stockholm de senaste tre åren inte skulle ha blivit byggd om de rödgröna suttit vid makten (SvD Brännpunkt 090520). Oppositionsborgarråden Carin Jämtin (S), Yvonne Ruwaida (S) och Ann-Margrethe Livh (V) replikerar att det rödgröna byggnadsmotståndet beror byggprojektens utformning och placering (SvD Brännpunkt 090524).

Jagvillhabostad.nu följer debatten med stort intresse. Bostads- och byggnadspotatisarna blir hetare och hetare, och ingen gillar det mer än vi! 56 000 unga saknar eget boende i Stockholmsregionen idag. Ytterligare 127 000 står inför att flytta hemifrån de närmaste 5-6 åren. Till det kommer inflyttningen – och så förstås konkurrensen från övriga grupper, som generellt har mycket bättre ekonomiskt slagläge än unga.

Var ska unga bo? Hur löser vi bostadsbristen bland unga? Vi måste fortsätta diskutera detta, och diskussionerna måste leda till konkreta lösningar och spadar som sätts i jorden.