Referensgruppsmöte

En viktig del i de byggprojekt som jagvillhabostad.nu deltar i och driver är att involvera unga och se till att de som ska vilja bo i lägenheterna vi planerar får vara med och tycka till. Onsdagen den 27 maj hålls ett referensgruppsmöte för vårt projekt tillsammans med Stockholmshem. Både gamla och nya medlemmar är välkomna att delta!

När? Onsdagen den 27 maj klockan 18:00
Var? Stockholmshem, Hornsgatan 128, Stockholm

Vi kommer bland annat att diskutera:
Gemensamma utrymmen
Tvättstugor
Cykelförvaring
Parkering
Sophantering

Jagvillhabostad.nu driver tillsammans med Stockholmshem ett pilotprojekt för att skapa en väg in på bostadsmarknaden för yngre stockholmare. Cirka 100 lägenheter ska byggas i Råcksta, väster om Stockholm. Lägenheterna ska hyras ut till yngre bostadssökande, men är inte ett traditionellt kategoriboende som studentlägenheter eller ungdomsbostäder. Hyresgästerna ska ha rätt att bo kvar så länge de vill och samma bytesrätt gäller som för vanliga hyreskontrakt.

En viktig del i projektet är att inkludera och involvera unga bostadssökande – det vill säga de som ska vilja bo i lägenheterna när de är färdiga. Bland annat jobbar vi med referensgrupper, där jagvillhabostad.nu:s medlemmar medverkar som bollplank och inspirationskälla och få inflytande över allt från material till lägenhetsstorlekar. Det senaste referensgruppsmötet hölls i november 2008, och nu är det dags igen! För att möta de tekniska kraven samtidigt som produktionskostnaderna hålls nere har projektet fått bita i ganska ordentliga utmaningar. Det har medfört att planlösningar och annat har förändrats. Dessa förändringar vill vi stämma av med våra medlemmar.

Anmäl ditt deltagande senast fredagen den 22 maj 2009 till info@jagvillhabostad.nu. Välkommen!