Skyskrapa planeras i Ropsten

SVT:s ABC-nyheter och Metro kallar det “Stockholms svar på Turning Torso”. Det handlar om ett 56 våningar och 187 meter högt hus som den borgerliga majoriteten i Stockholms stad och det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder vill bygga vid Lidingöbrons fäste i Ropsten.

Planerna omfattar en galleria vid husets fot (i anslutning till tunnelbanan), några våningar med kontorslokaler och så 280 lägenheter – en blandning av bostads- och hyresrätter. Joakim Larsson (M), bostadsborgarråd i Stockholm, säger till SVT ABC att “människor kan väl bo på lite olika sätt i samma byggnad”. Jagvillhabostad.nu håller med! En blandning av upplåtelseformer och bostadsstorlekar borgar för en blandning av människor, något som är bra för både boende och område.

Stockholm växer och växer, och det måste märkas också i bostadsproduktion och stadsutveckling. Jagvillhabostad.nu ger två stadiga tummar upp för planerna på fler bostäder, men lägger samtidigt in en brasklapp – även om det byggs hyresrätter är det inte så säkert att unga bostadssökande har möjlighet att efterfråga dem, om hyran blir för hög.