Fem förslag för att lösa bostadskrisen i Stockholm

Ledarna för de rödgröna ungdomsförbunden i Stockholm kräver i en debattartikel att den borgerliga majoriteten i Stockholms stadshus tar ansvar för för bostadsbristen bland unga Stockholmare. SSU, Ung Vänster och Grön Ungdom presenterar fem förslag för att lösa bostadskrisen.

Satsa på hyresrätter med låga hyror, gör om oanvända lokaler till bostäder, ställ krav vid upphandlingar och markanvisningar och låt bli att sälja ut allmännyttan. Ungdomsförbunden verkar ha lånat friskt från en viss intresseorganisation, både vad gäller budskap och retorik… Att bygga över Bromma flygplats är inget jagvillhabostad.nu har diskuterat, men alla områden som kan användas för att bygga bort bostadsbristen ska förstås undersökas!

Jagvillhabostad.nu är en partipolitiskt obunden organisation. Vi har goda relationer med politiker från båda blocken, både nationellt och kommunalt. Våra argument är bra och välunderbyggda – att partier och ungdomsförbund väljer att använda sig av dem är ett betyg på vår kompetens och vårt inflytande, och förhoppningsvis leder det i slutändan till en bostadspolitik som gynnar unga bostadssökande.