Framgång på framgång

Det roliga tog liksom aldrig slut i Almedalen, vi hann inte ens uppdatera hemsidan! På onsdagen fick vi besök av de rödgröna ungdomsförbunden på vår plats, och på torsdagen arrangerade vi årets kanske hetaste bostadspolitiska debatt tillsammans med våra kollegor i kampanjen Läge för lägenheter.

Årets Almedalsvecka var den största någonsin. 800 arrangörer bjöd in till nästan 1 400 arrangemang – men jagvillhabostad.nu lyckades ändå sticka ut, och allt vi gjorde lockade en stor publik. Ett hundratal personer stannade till och lyssnade när vi anordnade Samtal bland idéerna på vår plats på Hamngatan, med alliansens ungdomsförbund på måndagen och de rödgröna ungdomsförbunden på onsdagen. Otroligt roligt, och också väldigt kul att få prata bostadspolitik med unga politiker. Förutom hinder för bostadsbyggande och åtgärdsförslag för att förbättra bostadsbristen bland unga pratade vi om hur ungdomsförbunden kan påverka sina moderpartier så att de blir bättre på att lyfta ungas perspektiv.

Vår bostadspolitiska debatt med Mats Odell (kristdemokratisk bostadsminister), Gustav Fridolin (riksdagskandidat och Miljöpartiets bostadspolitiske talesperson), Kurt Eliasson (VD för SABO), Reinhold Lennebo (VD för Fastighetsägarna) och Elisabeth Gehrke (vice ordförande för SFS, tidigare vice ordförande för LUS och en av initiativtagarna till Läge för lägenheter) fyllde lokalen till brädden. Trots trängsel, värme och syrebrist höll diskussionerna höjd och blev på sina håll riktigt laddad. Läs Sydsvenskans rapport här!

Vi är så otroligt stolta och nöjda, och är vi trötta och slitna så är det bara på det bra sättet. Tack alla som pratade bostäder med oss, deltog på våra arrangemang, bjöd in oss till spännande debatter och besökte vår plats! Vi ses nästa år!