Pressmeddelanden

Med anledning av regeringens torftiga skrivelse i budgeten för 2011 om bostadsbristen bland unga, lanserar jagvillhabostad.nu ett upprop. Kampanjen lanseras idag tisdag och uppmanar bostadsministern, Stefan Attefall (KD), till nya krafttag 2011.

I budgeten för nästa år står att bostadsbristen för unga är ett “delvis övergående” problem. Jagvillhabostad.nu förstår inte resonemanget och anser att bostadsministern nonchalerar ungas boendesituation.

-För tio år sedan skulle ungdomskullen väntas in, nu ska den väntas ut. Unga kommer inte att försvinna bara för att man blundar, säger Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på jagvillhabostad.nu.

Kampanjen har budskapet “Vi är många som inte upplever bostadsbristen som ett övergående problem”. Avsikten är att lämna över namninsamlingen till bostadsministern vid årsskiftet i form av en nyårshälsning. Jagvillhabostad.nu är redo att diskutera mer konstruktiva förslag.

Kampanjen finns på hemsidan, jagvillhabostad.nu.

Kontakt:
Danielle Zachrisson
0703 016101
danielle[a]jagvillhabostad.nu