Replik på replikens replik om subventioner

Anti Avsan (M) skriver i sin replik till Veronica Palm (S) att jagvillhabostad.nu har sågat subventioner. Det är inte hela sanningen.

Å ena sidan går det inte att komma ifrån det faktum att det byggdes fler bostäder när det fanns subventioner. Å andra sidan är det inte långsiktigt bra att dopa en byggbransch med låg effektivitet och liten produktutveckling.

Byggbranschen vill inte ha subventioner och sedan 2006 har de sluppit dem. Det är därför nu byggbranschen måste visa att det går att bygga utan subventioner – att det utrymme för produktutveckling och ökad effektivitet som skapats ger resultat.

Än så länge har vi inte sett något resultat. Om jag vore företrädare för byggbranschen eller alliansen så skulle jag börja bli nervös. Det har trots allt gått fem år sedan subventionerna avskaffades.

Följ debatten på SvD, här (Avsan/Arkelsten) här (Palm) och här (Avsan).