Bostadsterapi på Sergels torg

Avsaknaden av ett eget boende kan få vem som helst att tappa fattningen. Därför erbjuder jagvillhabostad.nu Stockholm bostadsterapi för alla våra medlemmar och behövande bostadsklienter lördagen den 24 september klockan 11.00 – 14.00, på Sergels torg vid femte Hötorgsskrapan utanför Akademibokhandeln.

Bostadsbristen fortsätter att vara ett akut problem. Den obalans som råder på bostadsmarknaden innebär att många unga står utan en egen bostad. De tvingas hyra i andrahand, utelämnas till osäkra boendesituationer, betalar ockerhyror eller tvingas flytta fler gånger per år. Historierna är många, men hjälpen är knapp. Hur påverkar det unga?

– Bostaden är en förutsättning för att ha en fungerande livssituation. Bostadsbristen drabbar unga
vuxna på individnivå som i förlängningen skapar hinder för regional utveckling. Det är förvånande att politikerna inte enar den politiska viljan för att lösa problemen, säger Cattis Carlén, talesperson för jagvillhabostad.nu Stockholm.

Nu erbjuder jagvillhabostad.nu Stockholm en möjlighet att få berätta om sina erfarenheter av bostadsmarknaden och bostadsbristen. Medlemmar och behövande bostadsklienter kan komma och prata av sig och vi ger dem även tips och råd på hur de tar vidare i bostadsdjungeln.

– Det är 68 8000 personer mellan 20-27 år som vill ut på Stockholm bostadsmarknad. Detta ställer krav på samtliga kommuner i Stockholms län att ta sitt ansvar och bygga bostäder som unga har råd att efterfråga, säger Cattis Carlén.

För mer information, kontakta:
Cattis Carlén, talesperson för jagvillhabostad.nu Stockholm
cattis.carlen [ a ] jagvillhabostad.nu
0733 – 621401