Pressmeddelanden

Jagvillhabostad.nu firar 10 år och lanserar en jubileumsskrift. I skriften beskrivs hur organisationen har lyft frågan om bostadsbristen bland unga, påverkat bostadspolitiken och tagit saken i egna händer genom att börja bygga hus.

Jagvillhabostad.nu bildades av ett antal unga som stod i Stockholms stads bostadskö. De hade tröttnat på bostadsbristen och ville göra något åt den. Vid den här tidpunkten ansågs unga bostadssökande vara bortskämda, och få politiker insåg vidden av problemet. De första åren arbetade jagvillhabostad.nu för att få upp frågan på politikernas agenda.

– Politikerna ville inte lyssna, så vi arbetade stenhårt för att lyfta frågan. Det är ingen tillfällighet att vi efter Almedalen 2003 och 2004 blev nominerade till årets opinionsbildare, berättar Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på jagvillhabostad.nu.

Till slut fick organisationen politikerna att lyssna och idag är bostadsbristen bland unga en angelägenhet för hela samhället och en het politisk fråga. Jagvillhabostad.nu är en självklar aktör på bostadsmarknaden.

Under åren har jagvillhabostad.nu bland annat tagit fram ett omfattande informationsmaterial om hur man som ung söker bostad, undersökt potentialen i tillfälliga bostäder samt startat två byggprojekt – ett hus som står på plats i Huddinge och ett hus i Stockholm som ligger i startgroparna. Hösten 2011 bjöd bostadsministern in sig själv för att han ville höra mer om hur organisationen lyckats bygga för unga.

– Vi är stolta över allt vi lyckats åstadkomma samtidigt som vi självklart tycker det är sorgligt att vi som organisation fortfarande behöver existera. Men nu gäller det att se till att fler bostäder som matchar ungas efterfrågan faktiskt kommer på plats, säger Zachrisson.

För mer information, kontakta:
Danielle Zachrisson
Bostadspolitisk samordnare
0703 01 61 01
danielle@jagvillhabostad.nu
www.jagvillhabostad.nu