Gillar Bo bra på yngre dar

Bo bra på yngre dar var vår kampanj i Almedalen 2012. som illustrerades genom Bostadsspelet – spelet där alla förlorar. Vi menar att alla förlorar på bostadsbristen. För få kan flytta till möjligheter som jobb och studier och samhället förlorar på utebliven tillväxt. Det är en loose-loose för att parafrasera ekonomispråkets win-win.

Vi vill att byggandet ska öka och att byggandet för unga ska stimuleras genom att tillsätta ett regeringsprogram där man fokuserar på 1) arkitekttävlingar, 2) förstudier och 3) nätverk.

I Almedalen höll vi ett seminarium där Ulf Perbo, statssekreterare hos bostadsminister Stefan Attefall, Ann-Sofie Eriksson, Sveriges kommuner och landsting och Björn Wellhagen, Sveriges byggindustrier, deltog. För jagvillhabostad.nu deltog Hanna Mörck, för ArkitektStudenterna Johanna Good, och för SSCO Martin Sahlin. Mot slutet av seminariet kunde parterna enas med oss som arrangörer om att punkt 1) Arkitetktävlingar och 3 )Nätverk var något som borde genomföras. Överrenskommelsen förevigades med underskrifter.


jagvillhabostad.nu i Almedalen12 med Bo bra på yngre dar kampanj  Bild: Klas-Herman Lundgren

Fler bilder från Bo bra på yngre dar i Almedalen finns här.

För att läsa mer om vår kampanj gå in på bobrapåyngredar.se