Anmäl dig på höstens Snabba Hus- fokusgruppsträffar!

Fokusgruppsträff #3 socialhållbarhet & funktion

 Snabba Hus är resultatet av ett samarbete mellan Svenska Bostäder och jagvillhabostad.nu. Konceptet  bygger på mobila bostäder som står tillfälligt på platser som förbereds för nyproduktion av permanenta bostadshus. Detta ska vara en del av den långsiktiga lösningen på bostadsbristen.

Nu vill vi bjuda in dig som är medlem att delta i en fokusgrupp som tittar närmare på konceptet. Vi kommer att titta på planlösningar, utomhusmiljöer, diskutera tillgänglighet och allt annat som har med boende att göra. Resultatet kommer att kommer att ligga till grund för vidare utveckling av Snabba Hus.


 Bild: Vanda Kehr

På den första träffen i början av oktober, deltog 15 medlemmar. Vi diskuterade Snabba Hus-konceptet samt skissade på planlösningar. Frågor som ställdes var hur kan man utforma en bostad som är mobil .


 Bild: Vanda Kehr

Tack alla ni som deltog, era skisser har fungerat som underlag för arkitekterna som utvecklar konceptet vidare. Se bilder nedan.

Nu är schemat klart för resten av höstens Snabba Hus-fokusgruppsträffar, anmäl dig idag!

Inga förkunskaper krävs och man får delta på så många möten man vill.

SCHEMA & TEMA

Fokusgruppsträff #2 bostaden & trapphuset

31/10 torsdag kl 17.30-20.30 + middag

Vi ska rita, diskutera bostadens utformning. Vi ska även titta på vad som händer när man slår ihop två eller fler moduler. Frågor som dyker upp då; kan man bo 3 personer på 65 kvadratmeter? Räcker det med en toalett , hur mycket förvaring behöver man och vad händer i trapphuset?

Fokusgruppsträff #3 socialhållbarhet & funktion

10/11 söndag kl 11.30-15.30 + brunch

Hur skapar man socialhållbarhet på en tillfälligt uppbyggt plats? Kan man bygga upp mobila trädgårdar? Hur kan man få till bra gemensamhetsytor och vilka funktioner är nödvändiga?

 

Fokusgruppsträff #4 miljö, material & kvalité

20/11 onsdag kl 17.30-20.30 + middag

Vi ska diskutera material och kvalité, samt prata om bostaden ut ett miljöperspektiv. Hur kan man skapa en energisnål bostad som är mobil? Vilka funktioner och lösningar kan man satsa på, solceller, kompost eller individuell mätning av el?

 

Fokusgruppsträff #5 sammanställning & nästa steg

8 /12 söndag kl 11.30-15.30 + brunch

Vi kommer att sammanfatta höstens fokusgrupps- träffar och förhoppningsvis kommer det att finnas ett förslag på en bostad som diskussionen kan utgå från. Mer info kommer i november.

 

Adress: jagvillhabostad.nu:s kansli. Folkskolegatan 7, Hornstull (karta)

Ersättning sker i form av en riktigt god middag, dryck och fika.

Anmälan och frågor görs till vanda@jagvillhabostad.nu

0723 034 830

Välkomna!