30 dagar med den nya S+Mp regeringen

En månad med ny regering

För exakt en månad sedan presenterade Stefan Löfven (S) den nya regeringen. Bland de nya ministrarna presenterades Mehmet Kaplan (Mp) som ny bostads-och stadsutvecklingsminister. Förutom att vi fått en ny bostadsminister har frågorna flyttats till näringsdepartementet och vi gör tolkningen att bostadspolitiken på så sätt för större tyngd. Dock blev alla vi som jobbar med bostadspolitk något besvikna när budgeten släpptes. I den kunde vi utläsa att det inte kommer att avsätta så mycket resurser på att få igång bostadsbyggandet. Bland annat saknade vi socialdemokraternas vallöfte om 1 miljard i byggbonus, istället får vi nöja oss med 20 miljoner till Innovativt Byggande av Bostäder för Unga.  Vi fortsätter helt enkelt att sätta press på politikerna.