Påverka vårt första SNABBA HUS-bygge!

jagvillhabostad.nu har sedan 2013 ingått i ett samarbete med Svenska Bostäder för att förverkliga ett nytt boendekoncept som heter SNABBA HUS. Projektet började redan 2009 med frågan: -Hur kan vi snabbare få fram bostäder som unga kan efterfråga? I nuläget finns det många hinder för bostadsbyggandet och det råder bostadsbrist i nästa alla storstäder. Vi har sökt en lösning på problemet och en del av lösningen kallar vi för SNABBA HUS.

Konceptet SNABBA HUS går ut på att man bygger flyttbara bostadsmoduler, med hög standard och kvalitet, som placeras på tomter med tidsbegränsade bygglov. När bygglovet löper ut flyttas de mobila bostäderna till nästa planerade tomt. Bostäderna är ett komplement till den långsiktiga lösningen på bostadsbristen, och ska erbjuda schyssta hyresrätter till unga medan de står i bostadskön för att få en egen bostad. Läs mer på hemsidan www.snabbahus.nu

Vi har just beviljats bygglov för ett första SNABBA HUS-bygge på en tomt i Västberga, Stockholm. Tillsammans med våra medlemmar har vi redan bidragit till en planlösning som utgår från våra behov. Nu vill vi bjuda in dig för att delta i en workshop där vi tittar närmare på konceptet och arbetar med utemiljön. Hur skapar vi en trygg, grön och trevlig utemiljö under en tidsbegränsad period?

Kom och påverka, din röst är viktig! Vi kommer att diskutera utemiljön, funktioner, belysning, trygghet och skissa på innergården. Resultatet kommer att ligga till grund för en vidareutveckling av SNABBA HUS och bygget i Västberga.

Samma workshop hålls tre olika tillfällen på vårt kansli. Adress: Folkskolegatan 7, Hornstull (karta)
21/4 tisdag kl 18.00-20.00
28/4 tisdag kl 18.00-20.00
7/5 torsdag kl 18.00-20.00

Ersättning sker i form av en god middag, dryck och fika. Alla medlemmar är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Anmälan och frågor görs till projektledare Vanda Kehr
e-post: vanda@jagvillhabostad.nu  mobil: 0723 034 830

Välkomna!