Ny lokalavdelning i Luleå

LULEÅ

Ibland går det snabbt och det gäller Luleå i flera bemärkelser.

För snart en månad sedan gick stadens ledning ut med nyheten att de skulle ändra det kommunala bostadsbolaget Lulebos ägardirektiv. Detta betyder i förlängningen att det kommunala bostadsbeståndet kan minskas med 3000 lägenheter, en tredjedel av det totala beståndet, och att antingen privata aktörer eller hyresgästerna själva ska kunna köpa loss lägenheterna. Detta kommer innebära en stor förändring av Luleås nuvarande bostadsmarknad i en stad som redan nu har en skriande brist på lägenheter som unga har råd att efterfråga.

Detta skapade så klart frågor hos oss på jagvillhabostad.nu. Hur kommer det att se ut framöver, kommer detta att förbättra situationen eller kommer inte unga Luleåbor att kunna bo kvar i sin stad?

Vi kallade till ett öppet möte där unga Luleåbor fick komma till tals och berätta om sin situation. Berättelserna skiljer sig inte nämnvärt från historier vi får höra i storstadsområden. Man bor på någon soffa, man läser en strökurs på universitet för att få behålla sitt studentboende, kanske bor man fortfarande hos mamma.

Resultatet av mötet blev en helt ny lokalavdelning, så nu får Luleås politiker se upp. Nu organiserar sig de unga för sin framtid! Facebook