Byggstartsfest för SNABBA HUS

Nu är det äntligen byggstart för jagvillhabostad.nu:s bostadskoncept SNABBA HUS i Västberga. Projektet startades  2009 av två medlemmar i jagvillhabostad.nu med syfte att undersöka hur man på ett snabbt sätt kunde bygga värdiga och schyssta bostäder för unga bostadssökande. Idag, 6 år senare och mycket hårt arbete bakom är vi mycket stolta över att vi äntligen är igång med med bygget av 272 SNABBA HUS-moduler i Västberga. Hösten 2016 kommer våra första SNABBA HUS-bostäder att vara inflyttningsklara.

I nuläget finns det många hinder för bostadsbyggandet och det råder bostadsbrist i nästa alla storstäder. En långsiktig lösning behövs på bostadsbristen, och ett komplement till lösningen kallar vi för SNABBA HUS- mobila hyresrätter för unga.  Tillsammans med Svenska Bostäder ska vi nu bygga de första 272 av 1000 modulerna som kommer att erbjudas till unga mellan 18-30 år i Stockholm.  Läs mer på www.snabbahus.nu

Torsdag den 10 september har vi spadtag och det vill vi fira med ER!

kl 11.00 slår vi upp dörrarna vid bygget på tomten i hörnet Elektravägen/Västberga Allé.  Vi bjuder på en lättare lunch och invigningen väntas hålla på till klockan 13.00.

På kvällen Firar vi  på Restaurang Landet. Vi börjar med att berätta vår story om SNABBA HUS. Men vi vill också föra ett mer öppet samtal om vikten av att inkludera unga vuxna i sådana här projekt. Till samtalet har vi därför bjudit in viktiga röster som arbetat med att stärka ungas röst och makt.

Våra gäster är:

Rebecka Prentell ordförande för LSU – Sveriges ungdomsorganisationer, Ali Abdelzadeh är fil. dr. i statsvetenskap vid Örebro universitet, Sonia Sagan, Orten i Fokus och Oskar Simann Arkitektstudenterna

Vi avslutar dagen med fest och skoj på Landets lokaler
Varmt välkomna den 10 september fira med oss!